Tillbaka  
Reportage: Skansen
2003-07-03
Måndagen den 1 Juli, var undertecknad på Skansen med familjen och några bekanta och deras sjuttioelva barn i alla de åldrar då de tjuter och klänger som mest...

Efter en lång resa in till stan, diverse hålla i handen och svara på frågor om huruvida flugor kan fisa eller hur stor rymden är, började jag känna svettdropparna frodas i nacken och paniken spridas i kroppen.
Knappt hade vårat nervtärande sällskap satt fötterna innanför grindarna på Skansen, förrns jag försiktigt avlägsnade sig för att finna lite ro och eventuellt leta upp de flipperspel man hört rykten om skulle finnas placerade uppe vid tivolit.

Till min stora glädje fann jag också att ryktet talade sanning i form av 5 prydligt uppställda spel i vrån på en liten barack i utkanterna av det lilla tivolit.
Ett "Adventure of Rocky och Bullwinkle", "The Addams Family Gold", "Super Mario Bros", "Road Kings" och "Wipe out" fanns på plats.

Lycklig över att inte ha provat något av dessa förutom TAF (och att priset fortfarande låg på 5.-/spel), så ställde jag mig någon timme och utforskade något som jag hädanefter antagligen kommer att kalla "Tidernas besvikelse"!
Rocky och Bullwinkle var väl det spel som var bäst (TAF borträknat), men kan inte kallas för något annat än "barbieflipper" med alla plastramper och färgglada detaljer. "Super mario bros" kändes som ett spel tillverkad i garaget hos en flipperintresserad 13-åring och kändes ofärdigt med stora utsågade hål i spelplanen där kulan skulle ramla ner, helt utan någon slags känsla för design eller estetik. Bästa av allt var väl ljudet som gav härliga gamla 8-bitars vibbar.
"Road Kings" slukade en 5:a men gav ingen kredit men en 10:a efter ilsket bankande på myntreturknappen. Jag lämnade spelet därhän. Wipeout kändes som om det kunde vara roligt, men efter lite spelande kändes det helt meningslöst.
Det hela slutade med att jag slängde in resten av mina 5:or och 10:or som jag växlat till mig från barnens glasspengar, i TAF, vilket inte är min favorit, men faktiskt var i det bästa skick jag någonsin spelat på. (Dr. Flipper)

Tillslut hade vibratorn i min mobiltelefon vibrerat sönder mina skärpspännen och jag var tvungen att svara innan jag tappade byxorna och lyssna på en irriterad hustru som undrade var jag tagit vägen.
Tillbaks till verkligheten, tillbaks till Picknick bland canadagässen, fiskmåsarna och dess avföring. Tillbaks till barnskriken och trötta fötter.
Men hellre detta än Barbie, Rocky, Mario och Bullwinkles äventyr i skidbacken...

/RobbseBoy

Tillbaka
Bilder
Adventures of Rocky and Bullwinkle and Friends, The Addams Family Gold, Super Mario Bros, Road kings och...
...Wipeout...