Tillbaka  
2004 års Luciadubbel avgjord
2004-12-12
I efterdyningarna av Flipper-SM var det många som kände en enorm saknad. Vad fanns nu att se fram emot innan nästa års bataljer på KTH? Gråt och tandagnissel? Blott en månadsfinal här och där,och det var långt tills nästa. Kanske ett tisdagsflipper i goda vänners lag, men knappast något mer avancerat än så?

Precis som antimateria söker sig till materia så söker vissa av stpb:s medlemmar oförtrutet nya möjligheter till att locka lekkamrater (läs: framtida rankingpoäng) till tävlingar. Två av stpb:s muntraste stalledrängar/gossar, APB och MCR, fann det perfekta betet: de utlyste Luciaparflipper med glögg och lussebullar på menyn. Arena: LaserGame. Dag: Lördagen den 11/12. Nej, förresten, söndagen den 12/12. Eller, nej, bestämde vi inte...

Inte färre än ett helt komplett lussetåg hörsammade lockropet och inställde sig man- och kvinnogrant för att tävla om titeln som "parflipperchampions". Som vanligt var det ett väl förberett och oerhört intrikat spelschema som styrde upplägget, utskrivet på jungfruligt vita ark av initiativtagarna.  Det var förbestämt i vilken ordning som lagen skulle möta varandra, däremot lottades spelen ut vid varje omgång. Som bevis på att lottningen utfördes på korrekt sätt och i enlighet med de regler som ufärdats av Lotteriinspektionen kan anföras att Kuttlans Fina tävlade på flera olika spel och inte endast Indiana Jones, fortfarande dagens största dumstrut med julstjärna på.

Flipprandet varvades med bilracande, skytteövningar och lite sight-seeing på de turister som fånglodde på den sprängda lägenhetet på Surbrunnsgatan. Med jämna mellanrum blev det dags att ta sig en lussebulle och ett glas glögg eller must för att hålla blodsockernivån lagom jazzande.

Kvällens stjärngossar blev de snöblinda grabbarna från den Svenska obygden; Logix o Botte, Botte o Logix.

Grattis o kamratliga ruggdunkningar från oss alla.

1) Chicks with Dicks (logix&botte) 10p
2) Kuttlans Fina (MCR&MIW) 9p
3) Fred Perry (Fredrik&Per) 8p
4) Lag Takräck (Johanna&Helmut) 3p

Tillbaka
Bilder
De storspelande tjejerna fick dessvärre däng av Hårbollarna, men förutom det så är detta bra personer...
Här har vi vår ultraunika videohandlare, helt utan säkerhetsbälte, möjligen med en ny adept att spela Parflipper med...lillkillen var iaf impad av de utlovade varvrekorden på bilspelet. Tut Tut!
Förutom palt, snöskotrar och isbjörnar har Norrland levererat dessa två kvällens giganter. Botte o Logix som verkligen var värda en seger. Stort grattis!
Jo...Ena hjärnhalvan av team Fred Perry finns med på bild, Fredrik.
Här har vi listan över misstänkta för att totalt ha klämt i sig sjuttiarton lussekatter, en himla massa glögg och Julmust.
En av personerna på bilden har nyligen glatt nog vågat dyka upp och flippra med oss, den andra gav ordet Tjejdäng ett ansikte. Lag Hårbollarna!
Its a Kodak, eller Fuji, moment. Bilden känns ganska talande. Vad sa Linus EGENTLIGEN? Linus och Freja i harmoni efter en pampig duell på kvällens skitspel, Indiana Jones.
"Jag trivs bättre här, där jag kan sitta under mitt flipper och lukta på bumprarna..."
Även Pop, som enligt bildbevis bara spelar med en hand, slog sig fram brutalt med sin för dagen nya spelkompis. Att sen Pop slog till och bevisade sig som oduglig på Bilspel i motsats till Megahit gör sig bra på bild.
Den fina och trevliga skäggprydde mannen är Darkhelmut som tillsammans med Johanna återigen lyfte taken på Surbrunnsgatan. Han som ler längst bak i bild är genomduktige killen Logix samt bollkonstnären Botte. Den hedersknyffel som ömt noterar poäng och sammanställer resultat är allas våran Mats. Personen som nyfiket undersöker vad som pågår är ????